Home Blog Lansare de carte: UNDERGROUND TM, volum de povestiri coordonat de Cristi Vicol

Lansare de carte: UNDERGROUND TM, volum de povestiri coordonat de Cristi Vicol

by Sindicatul 9
Underground TM. Orașul care nu se vede, coordonator Cristian Vicol

Mare, mare îmbulzeală ieri seară în librăria Esotera unde a avut loc lansarea volumului de proză scurtă Underground TM. Orașul care nu se vede, editura Brumar Timișoara, coordonator, colegul nostre, Cristian Vicol.

Cristi a reușit să strângă o mână de autori reprezentativi pentru orașul nostru: Sorin Băiaș, Emil Biebel, Adriana Cârcu, Tudor Crețu, Borco Ilin, Mugur Ioniță, Cosmin Leucuța, Alexandru Maniu, Goran Mrakić, Bogdan Munteanu, Daniela Rațiu, Lucian‑Vasile Szabo, Adrian Petru Stepan, TraianȘ.Șoimu, Daniel Timariu, Marcel Tolcea, Vlad Marko Tollea, Andrei Ursu și Cristian Vicol, a căror proze, unele autobiografice, altele prozaice, unele de-a dreptul incredibile, altele poetice, au reușit să stârnească interesul și, sperăm noi, admirația.

Au vorbit Marcel Toceal și Daniel Timariu, alături de Cristian Vicol. Felicitări, Cristi!

Descriere

Ca într‑un multivers, orice oraș are multiple identități care uneori se suprapun, dar, de cele mai multe ori, se manifestă concentric, din centru către periferie, fiecare cu specificul ei. În general, e o frescă în degrade, dar în sens invers, a cărei culoare crește în intensitate cu cât ne îndepărtăm de nucleu. Inima, cred eu, se află mai degrabă la periferie, la marginea sa geografică, socială, și culturală, partea care nu se vede în poze, în spoturile publicitare, în discursurile celor care laudă și rememorează istoria, tradiția și eroii orașului. Din ce în ce mai puțin.

Underground TM. Orașul care nu se vede, coordonator Cristian Vicol

Underground TM. Orașul care nu se vede, coordonator Cristian Vicol

Related Videos

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy