Home Întâlniri Cum a fost „Game Over”

Cum a fost „Game Over”

by Sindicatul 9

Pe data de 4 decembrie 2020 a avut loc întâlnirea clubului Sindicatul 9 cu titlul „Game Over”. Au fost 14 participanți, care au dezbătut pe subiectele: jocuri postapocaliptice, inteligența artificială, muzeul jocurilor din Reșița. Moderatorul întâlnirii a fost Cristi Vicol.

Sesiunea a fost deschisă cu prezentarea Termină cu Terminator: „The AI Does Not Hate You” în care ne-a prezentat volumul The AI Does Not Hate You de Tom Chivers ce conține diverse mituri legate de inteligența artificială.

A urmat Andrei Bălbărău, care ne-a prezentat un proiect extraordinar. Ne-a dat pe efectiv pe spate. În Reșița, în cadrul și cu sprijinul Universității locale, a organizat un Muzeu al Jocurilor. Andrei este la al doilea muzeu, primul fiind dedicat cinematografiei amatorilor. Primele exponate au provenit din colecția personală a curatorului, dar, pe măsură ce a devenit cunoscut, s-au primit tot mai multe donații. Acum, Muzeul Jocurilor din Reșița, are sute de jocuri, piese, componente, software și hardware legate de istoria jocurilor video. Felicitări!

Photo credit – Ioana Ciolea.

Ștefan Nițescu de la Tiny Trinket Games a vorbit despre jocul indie la care lucrează acum – Zoria Age of Shattering, un RPG 100% românesc.

A patra și ultima prezentare a fost susținută de Cristi Vocul, care a vorbit despre filme făcute după jocuri: Mortal Kombat, Rezident Evil, Tomb Raider, Prince of Persia și Bloodrayne.

Related Videos